Sistem saati: Cmt Tem 05, 2008 10:52 pm

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 5 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: VOLKAN KONAK
İletiTarih: Cum Kas 16, 2007 9:40 pm 

1967 yilinda MACKA nin rumca adiyla Hacavera(Yesilyurt)koyunde dunyaya gelir.Kuzeyin oglu.Annesi bes kiz cocuktan sonra hamile kalinca aldirmak ister onu.Trabzona doktora gittiginde doktor 'uzulme teyze 300 liraya alirim onu'der.
Sinirlenen annesi 300 liraya dogurur, bakarim onu diyerek ayrilir doktordan.Kendi deyimiyle yasami annesinin cebinde 300 lira olmamasina baglidir.Ve 300 liralik adamim der.
Saynur ve Cevat Konak'in son evladina Volkan adi verilir.Ileri goruslu bir karayollari iscisi olan babasi ilk egitimini kendisi verir ona.Horondan once vals ogrenir,gaz lambasi isiginda Fakir Baykurt'lar,Nazim Hikmet'ler,Yasar Kemal'ler okunur evlerinde.%98 i okur yazar olan Macka nin bilincli,sorgulayan ama genlerindeki asilikten hic birsey kaybetmemis ufacik bir macka deresidir artik kendi deyimiyle.asi ve dogrudan denize akan.........
Macka da 16 yil belediye baskanligi yapmis dedesi Nesat Karahasanoglu Ismet Inonu pasanin yakin arkadasi ve ilk milli egitim mudurlerindendir.
Ilkokolu bitirdikten sonra koyden Macka'nin icine tasinirlar.Lisedeki muzik ogretmeni babasini ikna ederek onu Istanbul'a getirtir.ITU Devlet konservatuarina cok iyi derece ile girer.1987 yilinda mastir yaptigi sirada Macka'da derledigi turkulerden olusan "Sularin horon yeri"adli turku albumunu cikarir.Ama yapmak istedigi bu degildir,evrensellestirmelidir yoresinin kulturunu.Zaten filmlerde,dizilerde kullanilan o garip sivelerede cok kizgindir.Nasil onun Neset Ertas gibi "gonul"demesi mumkun degilse,bu bolgenin disinda birininde bu agizla konusmasi zordur ona gore.
Gokkusagina yeni bir renk katmak adina akrabasi sair Sunay Akin,Nazim Hikmet,Yasar Mirac,Omer Kayaoglu gibi sairlerin siirlerini bestelemeye baslar.
Macka ya gider oranin aydinlari ve muzik adamlarindan icazet alir once.Ve bir vasita ile
calismalarindan haberdar olan Orhan Gencebay'in destegiyle 'Efulim'albumunu cikarir.
albumunun iyi satmasinin ardindan sirasiyla
'Gelirmisin benimle','Volkanik parcalar',Pedaliza','Simal ruzgari',Maranda','Mora'
albumlerini cikarir.yaptigi Macka siveli ama evrensel sarkilar artik bir tarzi olusturmustur.
Bu calismalarini ve fikir etkinliklerini insanlarla paylasmak icin albumler artik yeterli olmamaktadir oda bunun bilincinde Dragos sahil yolunda Karayemis tesislerini acar.Buranin icindeki Simal barda bizzat sahne almaktadir.Volkan Konak sevenleri oraya giderek sadece muzik dinlemezler.Siirler okunur,bir yazidan alintilar yapilir.
Her an sahneden 'bugun dersimiz latince su kelimenin anlamin ogrenin ve haftaya ogrenmis gelin'diyen bir muzisyen ile karsilasirsiniz.O dinleyicisinin donanimli olmasina,dunyaya kolayci bakmamasina onem verir.Durup dururken insani yaninizi sorgular'en son ne zaman bir agaca sarildiniz yada bir hayvanla muhabbet ettiniz'der size dusundurur inceden,inceden.
Donanimli bir kavga adamidir aslinda,Cernobil faciasinin vurdum duymazliginin ardindan yedi akrabasini ve can yoldasi Kazim gardasini yitirmistir.Bir yandan raporlar toplar bolgesinin gordugu zararlarin kaniti icin,bir yandan sarkilar yapar kaybettiklerine.
Babasi icin Cerrahpasanin onunden gecmez,Kazim i icin Gardas der yurekten bir siziyla.
Tum karadeniz insani gibi aslinda cok da eglencelidir.Bir kamyon soforu abisi kahvede bulmaca cozerken oturur yanina sorulara verdigi cevaplara gulerek.
soru:kulhanbeyi bagirmasi
cevap:heyt
soru:uc harfli kutsal isik
cevap:far(bir kamyoncunun verebilecegi en iyi cevap)
soru:iki harfli baslica icecegimiz
cevap:cay(a ile y yi ayni kutuya yazarak)

Halen muzik calismalarina devam eden sanatci KUZEYIN OGLU adinda bir de tv programi yapmaktadir.

kaynak:Karalahana web sitesi ve sanatcinin Hurriyet gazetesine verdigi roportajdan.

En son northsea28 tarafından, Cmt Kas 17, 2007 2:52 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Profile bak  

Yeni Sayfa 1
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: VOLKAN KONAK
İletiTarih: Cum Kas 16, 2007 9:52 pm 
Kullanıcı avatarı

emegine sağlık sağol

ayrılıklardan nasıl şikâyet eder.

Profile bak  

İletiTarih: Çar Kas 21, 2007 11:00 am 

muhteşem bi kişilik ya çok seviyorum Volkan Konağı Her perşembe Kanal 1 de akşam saat 22:20 de programı var Kuzayin Oğlu Volakan Konak programın ismi muhteşem ötesi canlı dinlemenizi de tavsiye ederim Karayemiş tesisleri Şimal barda çıkıyo kendisine ait orasıda zaten. Şöhretinden korkuyorum abi:D Çok sempatik ya tşk.

Profile bak  

İletiTarih: Çar Kas 21, 2007 6:29 pm 

volkan konağı (biraderimin sayesinde) ben ilk albümünden beri biliyorum. daha öncede yazmıştım; nerden bulur bilmem, biraderim yeni çıkan sanatçıları keşfetmekte altıncı hisse sahiptir. ahmet kaya'yıda ilk çıkışından itibaren tanımıştım. volkan konak karadeniz müziğini çağdaş anlatımla önce ülkesine sunan dev bir sanatçıdır. inanın amerikada bile bilenleri var.

Profile bak  

İletiTarih: Çar Kas 21, 2007 7:12 pm 

sagolun arkadaslar,iste bende amerikadayim biliyorum dermisim.(amerikada oldugum dogru ama a benim denizimin dalgasi,yaylamin cicegi nasil bilmem.)
Benim icin bir sanatcinin ozu ile sozunden dile gelenlerin bir olmasi gerekiyor.
ve VOLKAN KONAK tamda oyle biri,dunyali ve duyarli.
Onu canli performansiyla izlemekse size baska bir yerdeymissiniz,o disardaki trafikten,karmasadan,anlamsiz temasadan uzaktasiniz hissi veriyor.
Kendiniz icin birseyler yapin ve ustayi sahnesinde gorun.eve gitmek istemeyeceksiniz.

Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 5 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

Git: