Sistem saati: Cum Tem 04, 2008 9:11 pm

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 3 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Zülfü Livaneli
İletiTarih: Pts Haz 26, 2006 8:35 pm 
Kullanıcı avatarı

Resim

Zülfü Livaneli

Ömer Zülfü Livaneli 1946 yılında Konya Ilgın’da doÄŸdu. Sinemaya ilgisi özgün film müzikleri yapmakla baÅŸladı. Hikaye kitapları yazdı. ÇeÅŸitli ülkelerde konserler verdi. Yorumuyla uluslararası üne sahip oldu. Yer Demir Gök Bakır'la yönetmenliÄŸe baÅŸladı (1987).

Önemli filmleri (besteci):Otobüs (Tunç Okan), Sürü (Zeki Ökten), Hazal (Ali Özgentürk), Yılanı Öldürseler (Türkan Şoray), Yol (Şerif Gören)-Yönetmen: Sis (1988).

HAKKINDA YAZILANLAR

Zülfü Livaneli:‘Hayatımı kültüre adadım
Ünal Bolat
Türkiye 2 Aralık 2000

Dünya Değişirken
Gazetedeki köşemin adı da Dünya DeÄŸiÅŸirken... Ben deÄŸiÅŸime çok açık bir insanım ve dünya deÄŸiÅŸiminin rotasını çizen insanlarla da arkadaşım. Gorbaçov’la da çok yakın arkadaÅŸlığım var. Bunlar dünyayı deÄŸiÅŸtirmiÅŸ insanlar. Bunlarla yıllardan beri görüş alış veriÅŸi içerisindeyim. Benim söylediÄŸim ÅŸey ÅŸu. Ben gerek gençliÄŸimde gerek politik yaÅŸamla ilgilendiÄŸimden beri hiçbir zaman Sovyetler BirliÄŸi hayranı olmadım. Oradaki sistemi tasvip etmedim. Komünist partililerin dikta rejimiyle yönettiÄŸi ülkelere hiçbir yakınlık duymadım. Ben ilk baÅŸta düşündüğümü ÅŸimdi yine savunuyorum. Neydi bu: “Bu dünyada sömürü alçakça bir ÅŸeydir. İnsanların sömürülmemesi lazımdır. Çalışan insan emeÄŸini alması lazımdır. Ülkelerin birtakım zenginler tarafından soyulmaması lazımdır. Bir de kültürün insan yaÅŸamında çok seviyeli bir ÅŸekilde yer tutması gerekir.” Ben hayatını buna adamış bir insanım. Ben kültür adına mücadele verdim. Kültürün insanlar tarafından gündelik hayatlarında yudumlanması gerekir. Benim görüşlerim buydu yine aynı görüşleri savunuyorum.

21. yüzyılı da ıskalayacağız
1920’lerde çok umutlu baÅŸlamıştı Türkiye Cumhuriyeti. Bugün geldiÄŸiniz noktaya bakın. Yunanistan’ın yaÅŸam kalitesi bakımından 65 basamak altındayız. Ama bütün zihinler hâlâ devleti ele geçirip kamu kaynaklarını soymak, yandaÅŸlarına paylaÅŸtırmakla meÅŸgul. Bundan baÅŸka bir ÅŸey yok. İşte bunlar, bizi geleceÄŸe umutlu bakamayacak hale getiriyor. Biz 20. yüzyılı ıskaladığımız gibi, 21. yüzyılı da daha fazla ıskalamaya aday haldeyiz. Çünkü aradaki farklar açılıyor. Bugün İngiltere önümüzdeki 20 yıl içinde Hindistan’dan 75 bin bilgisayar mühendisi alacak. Bunun anlaÅŸmasını yapıyor. Hindistan bütün okullarında eÄŸitimini bu bilgisayara göre yönlendirdi. Büyük bir insan gücü oluÅŸturuyor. Bu bakımdan, Toffler benim çok yakın arkadaşımdır. Bütün dünya bu beyinden, bu fikirden yararlanır. Onu zamanın BaÅŸbakanı Demirel’le de görüştürmüştüm. On yıl önce bize çok güzel bir teklif yapmıştı. “Slikon vadisi kapsamında Türk ÅŸirketleri giriÅŸimde bulunsun. Belki ÅŸirketler belli bir para kaybedebilir ama hiç olmazsa bu teknolojiyi ülkenize transfer edebilirsiniz” demiÅŸti. Bunu o zaman Demirel’e iletmiÅŸtik. Ama ne yazık ki aile fotoÄŸraflarından bu gibi iÅŸlere vakit yoktu. Olmadı da...

Sanatçı mı afyon mu?
Sanatçı denilen, bilmem bir gecede kırk milyar alan, toplumu eÄŸlendiren oyalayan kimselere sanatçı deniliyorsa ben öyle sanatçı deÄŸilim. Türkiye’de son yıllarda göze çarpan bir geliÅŸme var. Bu toplumun sorunları çok ağır, giderek de ağırlaşıyor. Devlet kaynakları soyuluyor.YurttaÅŸların bu devlette hiçbir söz hakkı yok. Dört yılda bir onlardan oy alıp bırakılıyor. Onların fikirlerine sözlerine hiç önem verilmiyor.SaÄŸlık sistemimiz çöküyor, eÄŸitim sistemimiz çöküyor. Ülkenin geleceÄŸine ait kaygılar yoÄŸunlaşıyor. İnsanlar yaÅŸam güçlüğü içinde. Bu durumda bir ülkede insanların siyasete ağırlıklarını koymaları ve zengini daha zengin fakiri daha fakir yapan bu sisteme katlanamamaları gerekir. Ama bu insanlara afyon gibi bir eÄŸlence sistemi sunuyor özel televizyonlar. Birtakım üç dört tane mankenin aÅŸk iliÅŸkilerine, o gece kiminle yatıp kalktığına, hangi arabayla nereye gittiÄŸine kilitlenmiÅŸ bir eÄŸlence ÅŸekli var. Bunu da sanat dünyası diye adlandırıyorlar.

Sanat dünyasına girenler
İşte böyle, gece aleminde barlarda dolaÅŸan, çapraşık iliÅŸkiler içinde olan, cinsel kimlikleri de tartışmalı tuhaf tuhaf insanlar giriyor. Ve bunların maceralarını oturup 60 milyon insana gece gündüz seyrettiriyorlar, okutuyorlar. Bundan baÅŸka insanların bir ÅŸey düşünmesini imkânsız hale getiriyorlar. Çocukları böyle yetiÅŸtiriyorlar artık. Bu açıdan bakıldığında Türkiye’de çok hazin bir manzara var gerçekten. İnsanlar kendi sorunlarıyla ilgilenemiyorlar. Onun bedeli olarak da o görevi üstlenenlere, iÅŸte ayda kırk milyar falan veriyorlar. Ayda kırk milyar lira kazanan, otellerin kral dairelerinde kalan, ne iÅŸ yaptığı hangi kabiliyeti olduÄŸu, topluma ne gibi katkısı olduÄŸu şüpheli birtakım yaratıklar; onun dışında kendi inim inim inlediÄŸi halde, kendi derdini unutup bunlara bakıp avunan bir halk; buna da sanat dünyası diyen bir medya. Bu bir tesadüf deÄŸildir. Bir model oluÅŸturuluyor. Bu toplum modeli içinde bazıları öne çıkartılıyor ve toplum uyuÅŸturuluyor. Bugün toplumun temelini oluÅŸturan milyonlarca memuru işçiyi köylüyü esnafı emekliyi açlık sınırının altına iteceksin, bir avuç insanı daha zengin hale getireceksin. Bunun bir mekanizması olması lazım. Yoksa süpapları patlar bu ülkenin. Bunun patlamamasının bedelini de biz enayilik vergisi olarak o mankenlere, o tırnak içinde “sanatçı” dediÄŸimiz kiÅŸilere ödüyoruz.

Kimseye özentim yok
EÄŸer Türkiye’de gerçekten sanatla uÄŸraşıyorsanız para kazanamazsınız. Benim eÄŸer sömürülmemiÅŸ olsaydım, altınım teriyle kazandığım çok param olması lazımdı. Türkiye’de otuz yıldır benim kasetlerimin girmediÄŸi ev yok gibidir. Ya da benim parçalarımı Zeki Müren’den İbrahim Tatlıses’e Sezen Aksu’dan Bülent Ersoy’a kadar okumayan insan kalmamıştır. En azından o bestelerimden kazanmam lazımdı. Ama hayatımız korsan kasetle uÄŸraÅŸmakla geçti. Korsan kasetçiler sattılar. Bir yandan telif hakları yayası çıkmadı. Bu arada benim bir tek para kazanma yolum vardı. O da neydi? Gazinolara çıkmak, içkili yerlerde ÅŸarkı söylemek. Ben de hayatım boyunca bunu reddettim. Bir tek kere bile öyle böyle yerlerde bulunmadım. Ücretsiz halk konserleri yaptım. Hiçbirinden para almadım. Sonunda iÅŸte geçinmek için çalışmak zorundayım. Ayrıca bir özentim falan da yok. Öyle insanın deÄŸerini kullandığı arabanın ya da oturduÄŸu semtin ya da üstündeki giysinin kalitesinin oluÅŸturmadığını düşünüyordum. Kalitesini baÅŸka deÄŸerler belirler. O bakımdan da benim bir zenginlik merakım zaten yok.

UNESCO’dan büyükelçilik
1996 yılında Paris’te merkezi bulunan UNESCO yani BirleÅŸmiÅŸ Milletlerin EÄŸitim Kültür Bilim Kurulu bana bir büyükelçilik verdi. Bir de Genel Direktör danışmanlığı görevi verdi. 1996’dan beri BirleÅŸmiÅŸ Milletlerin kırmızı pasaportum var. Bu günlerde bu seyahatlerin çok
olmasının bir nedeni de bu görevim.

Böyle bir affa karşıyım
Af yasası kamuoyunda tasvip görmüyor. EÄŸer bir ülkede demokrasi varsa yani halkın egemenliÄŸi varsa, beÄŸenmediÄŸi yasaları tekrar gözden geçirirsiniz. Halk, bu af yasasının bazı bölümlerinden memnun deÄŸil. Bir kere şöyle bir yanlışlık var. Devlet kendisine karşı iÅŸlenen ve adına düşünce suçu denilen suçları af kapsamına almıyor. Onun dışında trafik kazası suçundan tutun da her türlü ÅŸeyi içine koyuyor. Hatta af konusuna banka soygunlarında adı geçenleri de ilave etmek istediler. Oysa kamuoyunun en hassas olduÄŸu konular bunlar. Sonra herkes kendi adamını affettirmeye çalışıyor. Dolayısıyla bence bu af Türkiye’ye huzur getirmeyecek. Tam tersine zaten yitirilmiÅŸ olan adalet duygusunu daha da yitirmeye sebep olacak. Zaten kendileri de öyle bir çıkmazın içindeki hükümet ortakları dahi bu konuda ne yapacağını bilmiyor. Bu af adil bir af deÄŸil. Ben buna karşıyım.

Livaneli’den bir an
Gorbaçov’un odasındaki resim
Gorbaçov’la biz 1986 yılında tanışmıştık. O zaman Perestroyka ve Glasnost politikasını baÅŸlatmış olan kudretli bir devlet baÅŸkanıydı. Ve perestroykanın tarihi adlı kitabında bizimle görüşmesi “Perestroykanın ikinci önemli olayı” olarak yer aldı. O zamandan beri tanırım. Fikirlerini bilirim. ÇeÅŸitli ülkelerde görüştük, buluÅŸtuk. Amerika’da, Sovyetler BirliÄŸi’nde, İspanya’da Türkiye’de falan. Fakat en son Gorbaçov’u ben bundan bir ay önce Kırgızistan’da sıcak göl anlamına gelen Isık Göl’ün kıyılarında gördüm. Orada bir toplantımız vardı. Sonra da Isık Göl üzerinde bir gemi gezintimiz vardı. Orada bir sohbetimiz oldu. Dedi ki bana:
-Benim evimde, çalışma masamda bir resim durur. Bu resmin kim olduğunu tahmin edersin?
-Aile resmi mi?
-Yok. Bir devlet adamı.
-Lenin mi?
-Hayır.
-Stalin olmaz zaten, Karl Marks mı?
-Hayır
-Ne resmi peki?
-Atatürk.
Ve onun o “daça”sındaki çalışma odasında, ta gençlik yıllarından beri Atatürk resminin durduÄŸunu kendi aÄŸzından duydum.

GÜNDEM

Bir ülkenin ruhunu yaraladığınız zaman...
Zülfü Livaneli
Sabah 12 Nisan 2001

Bernard Shaw, "Gazetecilik, dünya savaşı başlangıcıyla, bisiklet kazasını birbirinden ayıramayan bir alandır" der.
Sivri dilli Shaw böyle diyerek gazetecileri kızdırabilir ama benim asla böyle bir niyetim yok.
Sadece gazete-televizyon haberlerini art arda izlemenin, günü anlamaya yetmeyeceğini belirtmekle yetineyim.
Birbirinden kopuk gibi görünen birçok olay, aslında yaşadığımız günün ruhunu oluşturuyor ve bu da gazetecilikten çok edebiyatın, yani daha derin bir kavrayışın alanına giriyor.
Bugünlerde sık sık Anton Çehov geliyor aklıma; büyük Çehov! Onun dahice örülmüş oyunlarında da her şey olağan gibidir. Gündelik yaşam, tembel bir nehir gibi ağır ağır akmakta ve insanlar kendilerini bu nehrin akıntılarına bırakmaktadırlar.
Yaz bahçelerindeki beyaz giysili insanlar; piyano konserleri, yemekler, fıkralar ve entellektüel tartışmalarla vakit geçirirler.
Ama oyun biraz ilerleyince anlarız ki, bu insancıkların hepsi derin bir huzursuzluğun pençesindedir.
Durup durup ağlama krizlerine giren kadınlar, ölesiye sarhoş bir doktor, ona umutsuzca sevdalanmış bir genç kız, ölümü bekleyen bir ihtiyar... Hepsi de huzursuz ve her an isteri krizlerine açık bir kırılganlıkta yaşamaktadır ama dış görünüşte bunu farketmeye imkân yoktur.
İç huzursuzluğu anlayabilmek için Çehov çapında dahi bir yazarın, insan ruhlarını, sandıktan çıkarılmış gizli bir çeyiz bohçası gibi kat kat açması gerekmektedir.
İhtilale, yani büyük değişime akan bir toplumdaki derin huzursuzluktur bu.
Taşlar yerinden oynamış ve insan ruhları onulmaz biçimde yaralanmıştır.
Türkiye'de de ekonomik krizden daha yoğun olarak yaşanan kriz bence bu. Amacını yitirmiş, hayallerini tüketmiş ve yarınına umutla bakamayan bir toplum.
Büyük değişimin sancılarıyla kıvranan ve ne olduğunu bir türlü anlayamayan huzursuz insanlar.
Yerleşik değerlerin çöktüğü ama bir türlü yeni değerler sistemine geçemeyen insanların iki cami arasında bînamaz kalmış hali.
Beni en çok bu durum korkutuyor biliyor musunuz!
Bir ülkenin ruhunu yaraladığınız zaman, ekonominin ve siyasetin bu yarayı iyileştirmesi çok zor oluyor.
Her akşam televizyon ekranında dinlediğimiz kur, makas, çapa çıpa, para kurulu formüllerinin ulaşamayacağı derinlikteki bir yara bu.
Ve için için kanıyor.

Profile bak  

Yeni Sayfa 1
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: Zülfü Livaneli
İletiTarih: Sal Mar 18, 2008 7:05 pm 
Editör
Kullanıcı avatarı

Zülfü Livaneli - Dede Sultan - 1972

1. Zulfu Livaneli-Ciktim Yucesine (4:22)
2. Zulfu Livaneli-Dert Beni (4:29)
3. Zulfu Livaneli-Ey Halkim Unutma Bizi (1:29)
4. Zulfu Livaneli-Hurriyet (1:24)
5. Zulfu Livaneli-Kockozanoglu (3:57)
6. Zulfu Livaneli-Mapusun Icinde (3:47)
7. Zulfu Livaneli-Nurhak (3:26)
8. Zulfu Livaneli-Ol Taci Devlet (2:13)
9. Zulfu Livaneli-Sarkisla (4:06)
10. Zulfu Livaneli-Ulas (2:44)
11. Zulfu Livaneli-Yavasca Yavasca (3:02)
-----------------------------------------------------------------------

Chants Revolutionnaires Turcs – 1973 / Belçika

A
1. Dede Sultan (3:01)
2. UlaÅŸ (2:46)
3. Yavaşça (3:04)
4. Şarkışla (4:09)
5. Alay Alay Gelen (2:19)
6. Unutma Bizi (1:33)
B
1. Nurhak (3:38)
2. Bize de Banaz'da (3:14)
3. Yana Yana (2:35)
4. Ayvaz Ağıdı (4:01)
5. Gel Günlerim (3:53)
6. Selam Olsun (0:16)

Zülfü Livaneli - Anadoluyum Ben - 1974

1. Zülfü Livaneli - Ağlamasınlar (3:14)
2. Zülfü Livaneli - Ben Dönmezem Yolumdan (3:24)
3. Zülfü Livaneli - Efendim (2:35)
4. Zülfü Livaneli - Eğlen Güzel (4:1Cool
5. Zülfü Livaneli - Kilise Haber Saldım (2:35)
6. Zülfü Livaneli - Kimliği Bilinmeyenler (3:26)
7. Zülfü Livaneli - Kör Talih (3:04)
8. Zülfü Livaneli - Kullar İdik (3:29)
9. Zülfü Livaneli - Kurtuluş Savaşı (2:51)
10. Zülfü Livaneli - Ötme Bülbül (2:30)
11. Zülfü Livaneli - Şaha Gidelim (3:04)
12. Zülfü Livaneli - Sevdiğim mi Var (3:39)
13. Zülfü Livaneli - Şu Yalan Dünya (2:47)
14. Zülfü Livaneli - Sürü Enstrumental (2:13)
15. Zülfü Livaneli - Varıp Sılaya (4:39)
16. Ahmet Arif - Zulfu Livaneli-Siir 1 (0:12)
17. Ahmet Arif - Zulfu Livaneli-Siir 2 (0:24)
18. Ahmet Arif - Zulfu Livaneli-Siir 3 (0:26)
19. Ahmet Arif - Zulfu Livaneli-Siir 4 (0:29)
20. Ahmet Arif - Zulfu Livaneli-Siir 5 (1:23)
21. Ahmet Arif - Zulfu Livaneli-Siir 6 (1:50)
22. Ahmet Arif - Zulfu Livaneli-Siir 7 (1:32)

Zülfü Livaneli - Eskiya Dünyaya Hükümdar Olmaz – 1975

1. Boğaz Gaydası I (1:24)
2. BinboÄŸalar Efsanesi I (0:28)
3. Bozatlı Hızır (2:16)
4. Leylim Ley (2:59)
5. Horosan'dan Bu Yana I (2:42)
6. Geldi Geçti Ömrüm Benim (2:54)
7. BinboÄŸalar Efsanesi II (0:22)
8. Turna Semahı (4:32)
9. İki Cura (0:54)
10. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (2:33)
11. Gökten Uçan Telli Turnam (3:39)
12. Kalenin Önü (4:28)
13. Horosan'dan Bu Yana II (0:17)
14. Her Ağacın Kurdu (1:52)
15. Bozgun Öter Telimiz (1:36)
16. Bin BoÄŸalar Efsanesi III (0:37)
17. Boğaz Gaydası II (1:27)
Zülfü Livaneli - Merhaba – 1977

1. Zülfü Livaneli - Binbogalar Efsanesi II (0:25)
2. Zülfü Livaneli - Binbogalar Efsanesi III (0:3Cool
3. Zülfü Livaneli - Binbogalar Efsanesi (0:30)
4. Zülfü Livaneli - Boğaz Gaydası II (1:16)
5. Zülfü Livaneli - Boğaz Gaydası (1:26)
6. Zülfü Livaneli - Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (2:32)
7. Zülfü Livaneli - Her Ağacın Kurdu (1:52)
8. Zülfü Livaneli - Horasandan Bu Yana II (1:27)
9. Zülfü Livaneli - Horasandan bu yana (2:42)
10. Zülfü Livaneli - İki Cura (0:55)
11. Zülfü Livaneli - Kalenin Önü (4:27)
12. Zülfü Livaneli - Köroğlu (3:36)
13. Zülfü Livaneli - Leylim Ley (2:56)
14. Zülfü Livaneli - Mapushane (3:44)
15. Zülfü Livaneli - Merhaba (4:16)
16. Zülfü Livaneli - Seyh Bedrettin Destanı (14:30)
17. Zülfü Livaneli - Turna Semahı (4:29)
18. Zülfü Livaneli - Yunus Emre (2:54)
Zülfü Livaneli - Nazım Türküsü – 1978

1. Memetçik Memet (4:34)
2. Arhavili İsmail (3:31)
3. Kız Çocuğu (4:03)
4. Üç Saz (3:32)
5. Karlı Kayın Ormanı (4:42)
6. HoÅŸgeldin Bebek (3:42)
7. Hoşça Kal Kardeşim Deniz (3:37)
8. Nazım Türküsü (3:12)
Otobüs ( Bus ) - Film Müziği- 1978

İsviçre (HELIOS)
Türkiye (ODEON)
Zülfü Livaneli - Alamanya Beyleri – 1979

1. Tozlu Yollar
2. Alamanya Beyleri
3. KimliÄŸi Bilinmeyenler
4. Kırda Vurulanların Türküsü
5. Dönen Dönsün
6. Üryan Geldim
7. Yana Yana
Zülfü Livaneli - Atlının Türküsü – 1979

1. Bulut mu Olsam?
2. Sılaya Doğru
3. Çırak Aranıyor
4. Büyük İnsanlık
5. Atlının Türküsü
6. Kurtuluş Düşü
7. Leylim Ley
8. Taht Bir Yana Åžah Bir Yana
9. Kirvem

Zülfü Livaneli - Günlerimiz – 1980

1. KardeÅŸin Duymaz (3:36)
2. Günlerimiz (3:28)
3. Düşe Kalka Yollarda (4:00)
4. Yiğidim Aslanım (4:02)
5. Dağlara Küstüm (3:30)
6. Köşeyi Dönenlerin Şarkısı (3:30)
7. Eski Tüfek (4:32)
8. Umudu Kesme Yurdundan (2:55)
Zülfü Livaneli - İnce Memet Türküsü – 1980

1. Zulfu Livaneli - Ay Kirmizi At Kara (3:09)
2. Zulfu Livaneli - Bitliste Bes Minare (3:0Cool
3. Zulfu Livaneli - Bugun Ben Piri Gordum (2:27)
4. Zulfu Livaneli - Dostluk Enstrumental (1:35)
5. Zulfu Livaneli - His Hisi Hancer (2:5Cool
6. Zulfu Livaneli - Ince Memed (3:27)
7. Zulfu Livaneli - Iri Civi Cakma Duvara (5:59)
8. Zulfu Livaneli - Memikoglan (4:30)
9. Zulfu Livaneli - Meydan (2:44)
10. Zulfu Livaneli - Selam Olsun (3:52)
11. Zulfu Livaneli - Sunam (4:06)
12. Zulfu Livaneli - Turnam (2:51)
13. Zulfu Livaneli - Vapur (3:30)
Maria Faranduri - Livaneli Söylüyor - 1982

01 - Leylim Ley
02 - Miroloi (Yigidim Aslanim)
03 - Karli Kayin Ormani
04 - Praghios (Cirak Araniyor)
05 - Me Fitepsene (Sus Söyleme)
06 - Merhaba
07 - San To Metanasti (Kardesin Duymaz)
08 - Hiroshima (Kiz Cocugu)
09 - Mila Siga (Gözlerin)
10 - I Meres Mas (Günlerimiz)
11 - San Ton Kerem (Kerem Gibi)
12 - To Kopadi (Sürü)

Yol (Soundtrack) – 1983

Eine Auswahl - 1983 / Almanya
Zülfü Livaneli - Ada – 1983

1 Gün Olur
2 Ada
3 Özgürlük
4 Sus Söyleme
5 İstanbul’u Dinliyorum
6 Gözlerin
7 Yalnız İnsan
8 YaÅŸamak
Zülfü Livaneli - İstanbul Konseri - 1984

1. Merhaba (3:51)
2. KardeÅŸin Duymaz (3:40)
3. Karlı Kayın Ormanı (4:07)
4. Odam Kireçtir Benim (3:44)
5. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (5:03)
6. Çırak Aranıyor (2:46)
7. Bulut mu Olsam (2:47)
8. Kız Çocuğu (4:00)
9. Leylim Ley (4:23)
10. Yiğidim Aslanım (3:19)
11. Özgürlük (3:23)
Zülfü Livaneli - Günes Topla Benim Icin – 1985

1. Zülfü Livaneli - Bizim (3:01)
2. Zülfü Livaneli - Geceleyin (2:59)
3. Zülfü Livaneli - Güneş Topla Benim İçin (4:11)
4. Zülfü Livaneli - Hep Seni Anar (2:19)
5. Zülfü Livaneli - Kırlangıç (3:16)
6. Zülfü Livaneli - Memikoğlan (4:1Cool
7. Zülfü Livaneli - O Günler (2:55)
8. Zülfü Livaneli - Selam Olsun (4:44)
9. Zülfü Livaneli - Sevgiyle (2:4)
10. Zülfü Livaneli - Yanyana (4:1)
Zülfü Livaneli - 10 Yılın Ezgisi - 1986

1. Zülfü Livaneli - Arhavili İsmail (3:01)
2. Zülfü Livaneli - Atlının Türküsü (4:37)
3. Zülfü Livaneli - Çırak Aranıyor (4:00)
4. Zülfü Livaneli - Kardesin Duymaz (3:40)
5. Zülfü Livaneli - Karlı Kayın Ormanı (4:43)
6. Zülfü Livaneli - Kız Çocuğu (4:03)
7. Zülfü Livaneli - Leylim Ley (3:3Cool
8. Zülfü Livaneli - Mehmetcik Mehmet (4:36)
9. Zülfü Livaneli - Sılaya Doğru (3:2Cool
10. Zülfü Livaneli - Yiğidim Aslanım (4:04)
Zülfü Livaneli - Zor Yıllar – 1986

1. Mektup (5:19)
2. Durup Dururken (3:12)
3. Zor Yıllar (5:35)
4. Anı (5:36)
5. Vapur (3:29)
6. Yalnızlık (4:10)
7. Mayın (5:04)
8. Atlı (2:52)
9. Genç Olmak (3:30)
10. Günlerimiz (2:51)
11. Yer Demir Gök Bakır (4:39)
Zülfü Livaneli - Hoşgeldin Bebek – 1986

1. Zülfü Livaneli - Bulut mu Olsam (3:00)
2. Zülfü Livaneli - Büyük İnsanlık (4:25)
3. Zülfü Livaneli - Dağlara Küstüm (2:59)
4. Zülfü Livaneli - Duşe Kalka Yollada (3:56)
5. Zülfü Livaneli - Eski Tüfek (4:19)
6. Zülfü Livaneli - Hosçakal Kardeşim Deniz (3:2Cool
7. Zülfü Livaneli - Hoşgeldin Bebek (3:31)
8. Zülfü Livaneli - Kirvem (2:07)
9. Zülfü Livaneli - Kurtuluş Düşü (2:46)
10. Zülfü Livaneli - Nazım Türküsü (3:03)
11. Zülfü Livaneli - Taht Bir Yana Şah Bir Yana (3:15)
12. Zülfü Livaneli - Üç Saz (3:22)
Zülfü Livaneli - Gökyüzü Herkesindir – 1987

1. Zülfü livaneli - Asya Afrika (3:04)
2. Zülfü Livaneli - Böyledir Bizim Sevdamız (5:17)
3. Zülfü Livaneli - Gökyüzü Herkesindir (3:32)
4. Zülfü Livaneli - Hitlere (2:44)
5. Zülfü Livaneli - Icimizden Biri (3:46)
6. Zülfü Livaneli - Kan Cicekleri (4:13)
7. Zülfü Livaneli - Kuslarin Vuruldugu Zaman (6:15)
8. Zulfu Livaneli - Omuz Omuza (3:1)
9. Zulfu Livaneli - Surgun (4:07)
10. Zulfu Livaneli - Yikici Bir Ask (3:46)
Zülfü Livaneli - Film Müzikleri - 1988
Zülfü Livaneli - Crossroads (New Age) – 1990

1. Zülfü Livaneli - Breath I (5:23)
2. Zülfü Livaneli - Breath II (3:42)
3. Zülfü Livaneli - Breath III (4:26)
4. Zülfü Livaneli - Crossroads (6:56)
5. Zülfü Livaneli - Dawning (4:15)
6. Zülfü Livaneli - A new World (5:35)
7. Zülfü Livaneli - Poets Duel (5:25)
8. Zülfü Livaneli - Prologue (1:04)
9. Zülfü Livaneli - The forest greene (2:21)
Zülfü Livaneli - Saat 4 Yoksun – 1993

1. Zülfü Livaneli - Bana Bir Sarki Soyle (3:51)
2. Zülfü Livaneli - Bir Nehir Gibi (4:22)
3. Zülfü Livaneli - Çok Uzak (3:34)
4. Zülfü Livaneli - Herşey Satılık (5:40)
5. Zülfü Livaneli - Kısa Hikayeler (4:19)
6. Zülfü Livaneli - Saat 4 Yoksun (7:22)
7. Zülfü Livaneli - Sevda Değil (6:17)
8. Zülfü Livaneli - Uzun Boylu Cüceler (4:56)
Zülfü Livaneli - Neylersin – 1995

1. Zülfü Livaneli - Cağrışa Cağrışa (3:03)
2. Zülfü Livaneli - Dağlar (4:34)
3. Zülfü Livaneli - Doğdukları Yerde Ölenler (4:10)
4. Zülfü Livaneli - Duaz (2:57)
5. Zülfü Livaneli - Duvarlar (3:59)
6. Zülfü Livaneli - Hudey Hudey (2:01)
7. Zülfü Livaneli - Neylersin (3:29)
8. Zülfü Livaneli - Sevdalim Hayat (5:4)
9. Zülfü Livaneli - Urfa Semahi (3:25)
10. Zülfü Livaneli - Yandık Yandık (3:32)
11. Zülfü Livaneli -(1:20)
Zülfü Livaneli - Yangın Yeri – 1996

1. Zülfü Livaneli - Hakim Bey (4:10)
2. Zülfü Livaneli - Kimim Biz (4:22)
3. Zülfü Livaneli - Sokagin Askerleri (3:42)
4. Zülfü Livaneli - cleme (10:16)
5. Zülfü Livaneli - Umudu Kesme Yurdundan (3:34)
6. Zülfü Livaneli - Yakup Ile Yusuf (3:10)
7. Zülfü Livaneli - Yangin Yeri (4:10)
8. Zülfü Livaneli - Iltifat Et Bana (4:55)
Janus – Senfonik Şiirler – 1996

1. Janus: Gerçekliğin İki Yüzü (Şiir: Federico Mayor Yorum: Aylin Livaneli) (6:04)
2. Çocuk Oyunları (Brueghel'in aynı adlı tablosundan esinlenerek) (4:13)
3. Yer Demir Gök Bakır (Yaşar Kemal'e adanmış) (9:40)
4. Issık Göl (Cengiz Aytmatov'a adanmış) (2:36)
5. Bosna İçin Ağıt (7:33)
Livaneli & Theodorakis - Together - 1997

01 - Merhaba
02 - Tragoudi Tis Xenitias
03 - Yigidim Aslanim
04 - Gün Olur
05 - Drapetsona
06 - Kardesin Duymaz
07 - Strose To Stroma Sou
08 - Duvarlar
09 - Ketame Sta Matia
10 - Karli Kayin Ormani
11 - Gonia Gonia
12 - Sevda Degil
13 - Ton Pavlo Kai Ton Nikolio
14 - Kan Cicekleri
15 - Chryssoprassino Filo
16 - Ey Özgürlük
17 - Kerem Gibi
18 - Imaste Dio
Zülfü Livaneli - Nefesim Nefesine – 1998

1. Zülfü Livaneli - Anlı Yemen Şanlı Yemen (3:33)
2. Zülfü Livaneli - Bu Dağlarda Sesim Durur (4:52)
3. Zülfü Livaneli - Ceylan (4:30)
4. Zülfü Livaneli - Çift Jandarma (4:45)
5. Zülfü Livaneli - Gidelim (3:45)
6. Zülfü Livaneli - Gökte Uçan Huma Kuşu (3:2)
7. Zülfü Livaneli - Kal Benim İçin (4:24)
8. Zülfü Livaneli - Nefesim Nefesine Enstrumental (3:30)
9. Zülfü Livaneli - Nefesim Nefesine (5:3)
10. Zülfü Livaneli - Sevmeye Kıyamadığım (3:23)

New Age Rhapsody - London Symphony Orchestra Plays Livaneli – 1999

1. Movement No. 1 (4:37)
2. Movement No. 2 (4:42)
3. Movement No. 3 (4:30)
4. Movement No. 4 (4:32)
5. Movement No. 5 (4:49)
6. Movement No. 6 (11:05)
7. Movement No. 7 (4:00)
8. Movement No. 8 (2:37)
9. Movement No. 9 (6:38)
10. Movement No. 10 (6:39)
11. Movement No. 11 (4:27)
Zülfü Livaneli - Unutulmayanlar – 1999

1. LEYLİM LEY
2. GÜNEŞ TOPLA BENİM İÇİN
3. MEMİK OĞLAN
4. KARDEŞİN DUYMAZ
5. GÖZLERİN
6. MEKTUP
7. KARLI KAYIN ORMANI
8. ESKİ TÜFEK
9. SUS SÖYLEME
10. ADA
11. GÜN OLUR

CD II

1. SEVDA DEĞİL
2. YİĞİDİM ASLANIM
3. KAN ÇİÇEKLERİ
4. GÜNLERİMİZ
5. ATLI
6. MAYIN
7. MERHABA
8. ÇIRAK ARANIYOR
9. ÖZGÜRLÜK
10. BÖYLEDİR BİZİM SEVDAMIZ
11. DAĞLARA KÜSTÜM
12. DUVARLAR
Zülfü Livaneli - İlk Türküler (1971-1981) – 2001

1. GÜLDÜR GÜL
2. YAVAŞÇA
3. BİR ÇİFT TURNA
4. BİZE DE BANAZ'DA
5. BİTLİS'TE BEŞ MİNARE
6. GİDELİM
7. DÖNEN DÖNSÜN
8. ŞU YALAN DÜNYAYA
'Mediterranean Crossroads' : A Gateway To The Mediterranean Music World I / Derleme
Yunanistan (Fm Records) - 2002

1. The Kites (Oi hartaetoi) (Greece) [Mikis Theodorakis]
2. Carta a L'exili (Spain/ Catalonia- Greece) [Maria del Mar Bonet, Nena Venetsanou]
3. Velenoso Riso (Italy) [Patricia Bulgari e Cenacolo Mediterraneo]
4. Adio Querido ( Spain/ Castille, Sephardic) [Maria Salgado]
5. Matinata (Kalinifta) (Southern Italy/ Greek-speaking Region) [Ghetonia]
6. Va Per Tera, Giga (Italy) [Compagnia Strumentale Tre Violini]
7. Alala Das Marinas (Spain/ Galicia) [Uxia]
8. Ma Gavali Rumba (France, Gitano/ Arabic) [Thierry "Titi" Robin]
9. Todos Ole (Spain, Flamenco/ Gypsy) [Los Reyes]
10. Panathenea (Greece) [Stamatis Kraounakis]
11. O-kudum-da ( Turkey) [Sezen Aksu]
12. KardeÅŸin Duymaz (Turkey) [Zulfi Livaneli]
13. Nihavent Oriental (Turkey, Turkey Gypsies) [Istanbul Oriental Ensemble]
14. Ya Rayah ( Andalusia- Morocco ?Israel) [A. Abderrahmane, Orchestre Andalu d'Israel feat. Emile Zrihan]
15. Open Doors (Israel) [Shem Tov Levy]
16. Rhouya (France ? Algeria) [Zen Zila]

'Mediterranean Crossroads' II.Bölüm / Yunanistan (Fm Records) - 2004

1. Waltz of Lost Dreams (Greece) ( Manos Hadjidakis )
2. Petru Guelfucci ( Corsica) (Corsica)
3. Ulixes (Italy, Balkans) Harmonia Ensemble (feat. Kocani Orkestar)
4. Sevillanas del Siglo XVIII ( Spain) ( Carmen Linares )
5. Brincadeira (Spain) (Camerata Meiga )
6. Oria mu Pisulina (South Italy/ Salento / Clabria) (Ghetonia )
7. Nigra Me (Italy) Nando Citarella/Tamburi del Vesuvio
8. 8e ½ (Italy) (Nino Rota & Harmonia Ensemble )
9. Agapi mou (from Phaedra) (Greece) Mikis Theodorakis/ Melina Merkouri
10. Leylim Ley (Turkey) (Zulfu Livaneli )
11. Ah Ya Zen (Israel) (Bustan Abraham )
12. Gidiyorum Bu Åžehirden ( Turkey/ Greece) Sezen Aksu & Haris Alexiou
13. Dona'm la ma (Spain / Catalonia ) Lluis Llach & Maria del Mar Bonet
14. Para que quero yo mas vivir ( France / Sephardic) Francoise Atlan
15. Ya Maalem/Kelbi Razahi (Algeria) Maurice el Medioni
16. Ala Baladi Elmahboub (Eygpt) Oum Kalthoum
Zülfü Livaneli - Hayata Dair

1. SEVDALI BAÅžIM
2. NERDESİN
3. AKDENİZ AKDENİZ
4. DUVAR
5. AŞKIN ELİNDEN
6. GÜLDÜNYA
7. MEMLEKET KOKULU YARİM
8. ADI AÅžK
9. BİR KARANLIK, BİR AYDINLIK
10. DUVAR (Enstrümantal)
Efsane Konserler / İda Müzik, Türkiye, 2006

1. CD
1. Sevda Değil / Söz: Ahmet Çuhacı, Müzik:Zülfü Livaneli
2. Merhaba / Söz :Yaşar Kemal, Müzik :Zülfü Livaneli
3. Saat Dört Yoksun / Söz : Nazım Hikmet, Müzik: Zülfü Livaneli
4. Memleket Kokulu Yarim / Söz ve Müzik: Zülfü Livaneli
5. Sevdalı Başım / Söz ve Müzik: Zülfü Livaneli
6. Kardeşin Duymaz / Söz ve Müzik: Zülfü Livaneli
7. Karlı Kayın Ormanı / Söz :Nazım Hikmet, Müzik: Zülfü Livaneli
8. Nefesim Nefesine / Söz ve Müzik: Zülfü Livaneli
9. Memik Oğlan / Söz : Ülkü Tamer, Müzik: Zülfü Livaneli
10. Sevdalım Hayat / Söz ve Müzik: Zülfü Livaneli
11. Yiğidim Aslanım / Söz:Bedri Rahmi Eyüboğlu, Müzik: Zülfü Livaneli
12. Atlı / Söz :Federico Garcia Lorca, Müzik: Zülfü Livaneli
13. Gözlerin / Söz ve Müzik: Zülfü Livaneli

2. CD
1. Kan Çiçekleri / Söz ve Müzik: Zülfü Livaneli
2. Böyledir Bizim Sevdamız / Söz ve Müzik :Zülfü Livaneli
3. Leylim Ley / Söz :Sabahattin Ali, Müzik: Zülfü Livaneli
4. Sus Söyleme / Söz ve Müzik: Zülfü Livaneli
5. Güneş Topla / Söz : Ülkü Tamer, Müzik: Zülfü Livaneli
6. Akdeniz / Söz ve Müzik: Zülfü Livaneli
7. Kız Çocuğu / Söz : Nazım Hikmet, Müzik: Zülfü Livaneli
8. Belalım / Söz:Sezen Aksu-Zülfü Livaneli, Müzik:Zülfü Livaneli
9. Duvarlar / Söz ve Müzik: Zülfü Livaneli
10. Gün Olur / Söz : Orhan Veli, Müzik: Zülfü Livaneli
11. Özgürlük / Söz:Paul Eluard, Müzik: Zülfü Livaneli
12. Bilmem Şu Feleğin / Söz ve Müzik :Anonim

Suyun BelleÄŸi (Memory Of Water) / Legend, Yunanistan, 2005

1. Yangın Yeri - Memory of Water / Söz: Ataol Behramoğlu
2. Güneş Topla Benim İçin - Sorceress, She-Captain / Söz: Ülkü Tamer, Müzik: Zülfü Livaneli
3. Memikoğlan - Fountain of Eat / Söz: Ülkü Tamer, Müzik: Zülfü Livaneli
4. Kan Çiçekleri - The Nature of the Woman / Söz: Zülfü Livaneli, Müzik: Zülfü Livaneli
5. Gün Olur - Now, it's too late / Söz: Orhan Veli, Müzik: Zülfü Livaneli
6. Çok uzak - The poets are far away / Söz: Kavafis, Çeviri: Özdemir İnce
7. Atlı - The song of the Rider / Söz: Federico Lorca, Çeviri: M.C. Anday ve S. Eyüboğlu
8. Doğdukları Yerde Ölenler - From Heaven's Blood / Söz: Zülfü Livaneli, Müzik: Zülfü Livaneli
9. İçimizden biri - The C of the Cyclopes / Söz: Ahmet Cuhacı, Müzik: Zülfü Livaneli
10. Özgürlük - Farewell / Söz: Paul Eluard, Çeviri: M.C. Anday ve O. Veli
11. Bilmem - The crazy wandering / Geleneksel
12. Kardeşin Duymaz - Like the Immigrant / Söz: Zülfü Livaneli, Müzik: Zülfü Livaneli
13. Yiğidim Aslanım - Lament / Söz: Bedri Rahmi Eyüboğlu, Müzik: Zülfü Livaneli
14. Sus Söyleme - They Planted me on Scorched Earth / Söz: Zülfü Livaneli, "Mutlu aşk yoktur" dizesi: Louis Aragon, Müzik: Zülfü Livaneli

Mutluluk Film Müziği/ İda Müzik, Türkiye, 2007

Profile bak  

Ä°leti baÅŸlığı: Re: Zülfü Livaneli
İletiTarih: Per Mar 20, 2008 6:51 pm 

detone olan sesine rağmen besteciliği ve kendine özgü yorumuyla (şair, yazar ve sinema yönetmeni kimliğide) adam gibi adam duruşuyla ö.zülfü livaneli asla vaz geçemediğim bir sanatçıdır. halk kültürüne hakimiyeti en üst düzeydedir. ama asla konuları otantik kalmamıştır. bu yüzden o evrenselleşen ender sanatçılarımızdandır.

her aydın gibi siyasette yalnız kaldığı için başarılı olamamıştır. çünkü politikacılar onları vitrin olarak kullanmakla yetinirler de ondan.. oysa bu kimlikte sanatçılar uluslar arası kuruluşlarda ülkemizin en başarılı temsilcilerinden olabiliyorlar.

benim için ö.zülfü livaneli özgürlüğün sanatçısıdır. bir dönemimin örnek aldığım insanıdır. galiba en önemli tarafıda budur. çünkü insan olunmadan sanatçı olunamıyor.

Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 3 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

Git: