Sistem saati: Cmt Tem 05, 2008 10:16 pm

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Sevinç ERATALAY
İletiTarih: Cmt Åžub 02, 2008 6:29 pm 
Kullanıcı avatarı

Resim

70'li ve 80'li yılların devrimci mücadelesinde yer alan Sevinç ERATALAY (Müftüoğlu) Burdur'lu bir sanatçımızdır.1980 Buca Eğitim Fakültesi piano ve şan bölümü mezunudur.1980-1982 yılları arasında müzik öğretmenliği yapmıştır.1982 yılında geçmiş yıllardaki öğrenci olayları nedeniyle tutuklanarak Burdur Cezaevi'nde kaldı.1987 yılında besteci ve ses sanatçısı olarak müzik yaşantısına ilk adımı atmıştır.O günden bugüne yurt içinde ve yurt dışında sayısız konserler vermiş , festivallere katılmıştır.

Sevinç ERATALAY sesi ve besteleri ile 20 yıldır protest müzik dalında çizgisini koruyan bir sanatçıdır.

1996 yılında yayınlanan ''Mahir'in Türküsü'' adlı albümünde 68'li yıllardan günümüze kadar olan süreç içerisinde unutulmayan , dillerden düşmeyen devrimci türküleri ve kendi bestelerini seslendirmiştir.

Mahir'in Türküsü adlı bu albümde ; Bir Gün , Mahir'in Türküsü , Hele Ulaş'a Ulaş'a , Demiri Toz Ederler , Didar Şensoy'a Ağıt , Biz Dostuda Düşmanıda Biliriz , Partizan , Bir Mayıs , Esen Yel , Eylem Güzeli , 71 Sıcağında , Ertuğrul'a Ağıt ve Yürü Yağız Atım Yürü türküleri yer almaktadır...

Sevinç Eratalay 'ın 1987 de çıkardığı ilk albümü olma niteliğini taşıyan yapıtı

Dost Kokusu-Dost Selamı'dır.Bunu; Bekliyorum , Yeniden Başlamalı , Mahir'in Türküsü , Cevahir Yürekliler , Gülüm , Mahir'in Türküsü - 2 , Drama Köprüsü isimli albümleri takip etmiştir...

Sanatçımızın '' Drama Köprüsü '' adlı albümü 2007 yılında çıkmış olup kendisine ait şuan ki son albümüdür.

Profile bak  

Yeni Sayfa 1
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

Git: