Sistem saati: Cmt Tem 05, 2008 3:06 am

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 5 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: YASİN BOYRAZ
İletiTarih: Sal Tem 10, 2007 12:55 pm 
Kullanıcı avatarı

KAVAL SANATÇISI YASİN BOYRAZ

Sivas'ın Zara İlçesi Kumoğlu Köyü'nde doğan Boyraz, ilkokulu burada bitirdikten sonra, 1981 yılında ortaokulu okumak üzere İstanbul'a yerleşti. Liseyi bitirdikten sonra 1990'da Kumoğlu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği'ni kurma çalışmalarına kültürel boyutuyla katıldı. 1992'de İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı Halk Oyunları sınavını kazanarak, beş yıllık bir eğitime başladı. 1986 sonrası başladığı halk oyunları çalışmasını konservatuarda akademik anlamda geliştirdi.

1994'te Mezopotamya Kültür Merkezi'ne (MKM) gittikten sonra da özellikle Erivan kasetlerini dinlemeye başlar. Tabi MKM'de iken Kürtçe müzik hayatında daha çok rol oynar. Yine o yıllarda "Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu"dan ayrılmış olan "Kardeş Türküler" ile çalışır. Aynı dönemde dinlediği Ermeni Duduk'dan ve strandan çok etkilenir. Boyraz, daha sonraları Botan dengbêjlerinden dinlediği Payizoklar ve Heyranoklar'ın bunun zirvesi olduğuna inanıyor. Konservatuarda, nefesli bir enstrüman olan Dilsiz Kavalı'nı (Bılur) öğrenmeye başladı. Boyraz, birçok yurtiçi ve yurtdışı konser, festival, gece ve değişik etkinliğe katıldı. Birçok MKM grubuyla (Koma Rojhılat, Koma Çiya, Koma Amed, Koma Agirî Jiyan, Koma Serhildan, Koma Gulên Xerzan, vb...) çalıştı. Bir dönem Koma Amed üyesi oldu. Çok sayıda kasette kaval, davul ve erbane çaldı.

1998'de Hozan Hogir arkadaşın albümünü hazırladı. MKM'nin çektiği "Ax" filminin müziğini Mustafa Biber ile birlikte yaptı. 1999 yılının Haziran ayından beri Almanya'da yaşamaya başladı. Bir grup arkadaşı ile birlikte Koma Dilanar'ı kurdu. Ancak bir buçuk sene sonra grup dağıldı. Aynı zamanda halk oyunları çalışmalarına devam eden sanatçı, Avrupa'daki folklor çalışmalarında da yer aldı. Koçgiri ile Van yöresi halk oyunları hocalığı yaptı. 2001'de Dengbêj Maruf'un kasetinin aranjörlüğünü ve yönetmenliğini yaptı. Ayrıca bu dönemde Medya TV'de "Lorin" adlı bir enstrümantal müzik programı yaptı. Sanatçı Yasin Boyraz, Delîl Dilanar, Beser Şahin, Maruf, Şemdin, Mikail Aslan, Yılmaz Erşahin, Xelîl Xemgîn, Hozan Aydın, Çar Newa, Koma Berxwedan, Zarîfe Zerrîn, Gülistan Perver gibi birçok sanatçı ve gruba eşlik etti. Avrupa'da düzenlenen birçok dans festivalinin tertip komitesi veya organizesinde yer aldı.

Profile bak  

Yeni Sayfa 1
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: YASİN BOYRAZ
İletiTarih: Cum Tem 13, 2007 10:58 pm 

yasin eyer okuyorsa buradan kendisine selamlar gönderiyorum. pekçok etinlikte birlikte olmuştuk.

Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 14, 2007 11:07 am 
Kullanıcı avatarı

canlatino yazdı:
yasin eyer okuyorsa buradan kendisine selamlar gönderiyorum. pekçok etinlikte birlikte olmuştuk.

Yasin okumuyordur herhalde canlatino.Vakti olacağını sanmıyorum.Sitesinde de çok az görüşebiliyoruz..

Profile bak  

İletiTarih: Pzr Tem 15, 2007 11:53 am 

site adresini yazarsanız sevinirim.

Profile bak  

İletiTarih: Pts Tem 16, 2007 4:39 pm 
Kullanıcı avatarı

http://www.yasinboyraz.net

Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 5 ileti ]