Sistem saati: Cum Tem 25, 2008 12:43 pm

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 2 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Bari O KonuÅŸmasın
İletiTarih: Pts Nis 23, 2007 7:39 am 
Kullanıcı avatarı

Bari O Konuşmasın
Kimdir “O”?..
Kenan Evren!..
Neden konuşmasın, ne hakkında konuşmasın?..
Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında!..
Bir dönem Türkiye’nin CumhurbaÅŸkanı olmuÅŸ Evren için bunları söylemek doÄŸru mu?
Bence doğru. Ben böyle düşünüyorum. Kenan Evren konuşmamalı ya da en son konuşan o olmalı.
Yine sorabilirsiniz;
“Nasıl bu denli katı biçimde savlıyorsunuz, nasıl açıklayacaksınız?”
12 Eylül döneminde dövülen, iÅŸkence gören, cezaevlerinde yaÅŸamlarının önemli bölümünü bırakan insanların, yok yere ölenlerin hesabı Evren’den sorulmuyor mu? Saydıklarımın vebali Evren’in boynunda deÄŸil mi?..
Öyleyse, Evren geçmişte Cumhurbaşkanı olsa ne yazar, olmasa ne yazar. Bunca acının sorumlusu olarak yaşıyorsa, neden ahkam kesiyor ki şimdilerde?..
Diyor ki;
“Åžu kadar sayı bulunursa toplanılır, ÅŸu kadar sayı bulunursa seçilebilir!..”
Nasıl yani?
Kenan Evren’in sayılarla ne ilgisi var ki? Yasaların, Anayasa’nın, seçim yasalarının Evren için önemi mi var?
Evren Cumhurbaşkanı olduğu zaman, meclisten oy mu almıştı, belli sayıları mı bulmuştu?
Bir gece ansızın, silah zoruyla geldi, buradan Cumhurbaşkanlığı koltuğuna uzandı. Yaptırdığı göstermelik referandumun ne kadar sağlıklı olup olmadığı da ayrıca tartışılır tabi.
Åžimdi bir ÅŸeye deÄŸinmek istiyorum. DeÄŸinmek ve sizinle paylaÅŸmak tabi.
Talat Aydemir’i hatırlar mısınız?
Evren’in yaptığı gibi bir darbe yapmaya çalışmıştı. Darbe baÅŸarılı olmamış, Talat Aydemir de anayasal düzeni zorla deÄŸiÅŸtirmek suçlamasıyla yargılanmış ve idam edilmiÅŸti.
Evren’in yaptığının, Talat Aydemir’in yaptığından ne farkı vardı? Talat Aydemir’in yapmak istedikleri gerçekleÅŸseydi, Evren gibi Aydemir de Türkiye’nin CumhurbaÅŸkanı olmayacak mıydı?
Tersini çevirelim mi? Yani, Evren ve arkadaşları da başarısız olsaydı, Aydemir gibi onlar da asılmayacaklar mıydı? Evren ve arkadaşlarının yaptığı da anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmek değil miydi yani?..
Bu pencereden baktığınızda bana hak vermez misiniz?..
Hak veriyorsanız, konuşmaması, ya da en son konuşması gereken Kenan Evren değil mi?..
Kimi televizyon kanallarının bu anlattıklarımı görmemesi, Kenan Evren’in yorumlarına yer vermesi beni çok ÅŸaşırtıyor. Silah zoruyla gelmiÅŸ birinin, demokratik yollar konusunda söz söylemeye hakkı olmamalı diye düşünüyorum...

Profile bak  

Yeni Sayfa 1
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: Pts Nis 23, 2007 10:34 am 
Kullanıcı avatarı

Hem de ne demokratik yolla geldi kendileri. Üstelik halk seçti. Anayasa ile cumhurbaşkanı için tek ou kullandı seçmen. Bu durumda o konuşmasında kim konuşsun. Konuşacak ve yorum yapacak potansiyele sahip insanların büyük çoğunluğu yaşamıyor artık...

.............. Resim

Resim

Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 2 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz