Sistem saati: Cum Tem 04, 2008 8:10 am

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 2 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: NİLÜFER SARITAÅž
İletiTarih: Sal Tem 11, 2006 2:16 pm 
Kullanıcı avatarı

Resim
Aslen Tokat'li olan Nilüfer Ege Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuari mezunu. Istanbul'da teyzesi ile yasayan Nilüfer'in bu yarismaya katilmasinda çevresinin sonsuz destegi var.
Aldigi müzik egitimi ve sesiyle, yakinlarinin destegi birlesince “Bu Topragin Sesi” olmaya dogru büyük bir adim attigini düsünüyor ve bu eger kazanirsa yapacagi seyleri daha fazla çalismak ve daha fazla egitim almak olarak siraliyor.

Müziksiz bir an bile geçirmek istemeyen Nilüfer'in en büyük zevki sevdigi ozanlarin türkülerini dogayla iç içe bir ortamda dinlemek.

anadoluatesi den
---------
...NİLÜFER'İN ÖZGEÇMİŞİ...

1 Haziran 1976'da Tokat' ta doğdum. Bilindiği gibi Tokat-Almus-Hubyar'lıyım.

İlköğretim ve lise eğitimimi Tokat'ta tamamladım. Anadolu'da yaşayan her insan gibi türküleri hissederek büyüdüm. Özüne, geçmişine bağlı her ailede olduğu gibi bağlama ve türkülerle geçti çocukluğum. Bu kültürle yetiştiğimden "türkülerin yaşamın ta kendisi, insanın bir parçası" olduğu inancındayım. Bu düşüncelerimden dolayı, ailemin de desteği ile okuduğum ticaret lisesinin aksine müzik üzerine çalışmaya, müziği meslek haline getirmeye karar verdim. 1997 yılında Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Musikisi bölümünü kazandım. Beş yıllık yüksek öğrenim döneminin ardından mezun olduğum üniversitede iki yıl tezsiz yüksek lisans yaptım. Bu esnada İstanbul'da müzik öğretmenliği yaptım. Ardından Erdal Erzincan Müzik Merkezi'nde repertuar ve bağlama dersleri aldım.Eğitim hayatımda ve sonrasında halk müziği üzerine bir çok yarışmaya katılıp dereceler,ödüller aldım. Bunlardan bazıları; Arguvan Vakfı Arguvan Türküleri Ses Yarışması Birincisi, TRT İzmir Radyosu Amatör Ses Yarışması İkincisi ve TRT İstanbul Radyosu Amatör Ses Yarışması Üçüncüsü. Bu Toprağın Sesi olduktan sonra da Magazin Gazetecileri Derneği, Tokat Vakfı, Divriği Derneği ve bir çok eğitim kurumu tarafından ödüllendirildim. Ancak bana en güzel ödülü sizler sevginiz ve alkışlarınız ile verdiniz.

Televizyonda yayınlanan ses yarışmalarını gördüğümde hep "bunun birde halk müziği versiyonu yapılsa keşke" diye düşünürdüm. İnsanlarımızın türküleri, içlerinden gelen sesi özlediği, ekranda görmek istediği kanısındaydım.

Ve yaşamıma yepyeni bir yön veren "Anadolu Ateşi-Bu Toprağın Sesi" yarışması duyurusunu gazetede okuduğumda hem çok şaşırdım, mutlu oldum hem de büyük bir tereddüt içine girdim; diğer star yarışmaları gibi olması ihtimali beni korkutmuştu. Ancak Arif SAĞ ismini görmek beni rahatlatmış, yarışmanın ne kadar kaliteli ve düzeyli olacağı konusunda içime su serpmişti. Birde türküleri doğru okuma sorumluluğu ve Türk Halk Müziği'nin ağırlığı olunca tereddütlerimin yersiz olduğuna inandım. Aldığım müzik eğitimi ve yakınlarımın desteği birleşince daha bir cesaretlendim. Düşüncelerimde yanılmadım; yarışma jüriler,orkestra ve Anadolu Ateşi Dans Grubu ile bir yarışma olmaktan öte bir kültür şöleniydi bence, seviyesini hiçbir zaman kaybetmedi.

Yarışmaya katılarak yıllardır baş koyduğum bu yolda büyük bir adım attım. Her hafta sizlere sesimi duyurabilmenin mutluluğunu yaşadım. On altı hafta sonunda sizlerin desteği, güveni ve sevgisi ile "Bu Toprağın Sesi-Anadolu Ateşi meşalesi emanetçisi"oldum. Yarışma sonrasında da desteğinizi konserlerde, etkinliklerde ve yazdığınız iletilerle hep hissettim.

Bu emaneti almak ve Türk Halk Müziği söylemekle büyük bir sorumluluk altında olduğumu düşünüyorum. Çünkü amacım türküleri popülerleştirmek değil asılları, ilk söylenişleri; yapılışları ile okumak. O zaman daha değerli oluyorlar. Oluşumlarının üzerinden onca zaman geçmesine rağmen hala aynı tadı almamız bunun en önemli göstergesi zaten.

Sizler beni ödüllendirdiniz, çok teşekkür ederim. Desteğinize, güveninize, sevginize daima layık olmaya çalışacağım. Siz türkü dostları yanımda olduğu müddetçe çalışmalarıma devam edip ömrüm yettiğince ben de sizlerle olacağım...

Türkülerle kalın dostlar...

Nilüfer SARITAŞ

Profile bak  

Yeni Sayfa 1
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: Sal Tem 11, 2006 2:17 pm 
Kullanıcı avatarı

Resim
Resim
Resim

Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama