Sistem saati: Cum Tem 25, 2008 1:01 pm

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Sinan Çelik
İletiTarih: Çar Oca 25, 2006 2:47 pm 
Kullanıcı avatarı

Otobiyografisi

Resim

1957 yilinda Kars’in Sarikamis ilçesinde dogdum. Ilk ve ortaokulu Sarikamis’ta okudum. Daha sonra sirasiyla ögretmen okulunu, Istanbul Iktisadi ve Ticari Ilimler Akademisi'ni ardindan ITÜ Türk Müzigi Devlet Konservatuari'ni bitirdim. Müzige ilk okulda ayni zamanda ilk okul ögretmenim de olan babam Adil Çelik’in yönlendirmesiyle basladim. Mandolin, flüt, dilli kaval ve baglamayla baslayan müzik yolculuguma sevgili hocam Hüsnü Tiryaki’nin dilsiz kavala beni yönlendirmesiyle devam ettim. Bu dönemde halk müziginin ustalari Arif Sag, Nida Tüfekçi, Mehmet Özbek ve Musa Eroglu’ndan büyük destekler gördüm. Dilsiz kaval üzerine büyük aragtirmalar yaparak kavalin orkestra içerisinde de çalinabilmesi için büyük çabalar sarf ettim.

Resim

Bir dönem konservatuarda kaval öðretmenligi yaptim. TRT Istanbul Radyosu'nda uzun bir süre kaval sanatçisi olarak çalistim. Ticari müzik sektöründe de degisik halk müzigi kayitlarina katildim. Bu çalismalar sayesinde kavali genii kitlelere tanitma ve sevdirme imkanim oldu. Artik kaval günümüzde taninan ve sevilen, ayni zamanda orkestralarda ihtiyaç duyulan bir saz haline geldi.

ResimKurucusu oldugum Duygu Müzik yapim Sirketi'nde (http://www.duygumuzik.com) halk müziginin yetenekli ve usta sanatçilarinin albümlerini hazirlayarak ve kaval üzerine arastirmalarima devam ederek müzik çalismalarimi sürdürmekteyim. Kaval ögrenmek ve ileri düzeyde çalmak isteyenlere yönelik de bir kaval metodum bulunmaktadir.

Sinan Çelik

Profile bak  

Yeni Sayfa 1
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz