Sistem saati: Cum Tem 04, 2008 7:53 am

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 36 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: Åželpe TekniÄŸi ile Halk MüziÄŸinde Düzenleme - Sinan Ayyıldız
İletiTarih: Cmt May 26, 2007 5:12 pm 
Kullanıcı avatarı

sinan mrb bu sazlara 3 telli dede sazıda(kopuz) eklemek mümkün.ihtiyaç olursa elimde 2 adet var.tınıları sezmak gerek.saygılar.cevabını bekliyorum

Profile bak  

Yeni Sayfa 1
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: Åželpe TekniÄŸi ile Halk MüziÄŸinde Düzenleme - Sinan Ayyıldız
İletiTarih: Cmt May 26, 2007 11:19 pm 
Kullanıcı avatarı

Merhaba tabii ki örnekler arttırılabilir ben şu anda aktif olarak kendi kullandığım belli örnekleri yazdım. Kullanılabilecek diğer bazı sazlar...

Üçtelli Bağlama (Teke)
Dede Sazı
Meydan Sazı
Balta Saz
Irızva
Bulgari
Aşık Sazı (Azeri Sazı)
Perdesiz BaÄŸlama
Oğur Sazı vs...

Yalnız bunları bulmak pek kolay olmuyor. Bazıları çok eski olduğu için bazıları da çok yeni olduğu için...

İlgin için Teşekkürler

http://www.youtube.com/user/SinanAyyildiz

Profile bak  

İletiTarih: Çar May 30, 2007 1:33 pm 
Kullanıcı avatarı

Sevgili Sinan,
Divan Sazi ile ilgili bana detayli bilgiler verbilirmisin? Akor ayarlari, usül, vs..
yardimic olursan cok sevinirim. Bu konu ile ilgi bir Kitap tavsiye edebilirmisin?
Saygilar Hocam...

Profile bak  

İletiTarih: Per May 31, 2007 12:08 pm 
Kullanıcı avatarı

Bu konu ile ilgili kitap bende bilmiyorum. Daha önce verdiğim şu bilgiler ışığında ;

Divan Sazı

Tekne Boyu: 43-50 cm
Sap Boyu: 57-65 cm
Perde Sayısı: değişkendir(53e kadar çıktığı görülür)

Grup içinde ezgisel olarak kullanılan bir sazdır. Tezene ile çalınır. Tel numaraları: alt tel: 0.20-0.22 orta tel: 0.30 üst tel: 0.20-0.22 .Orta anadoluda divan sazına bam bam teli de takılır.Akortlanışı temelde mi, la, re (çöğür bağlama akotlanışı referans alınarak, bozuk düzen) biçimindedir. Kullanılan diğer düzenler; abdal düzeni zeybek düzeni vb.

daha çok orta Anadolu Abdal topluluklarının kullandığı bir saz oluğunu söyleyebilirim.

Profile bak  

İletiTarih: Per May 31, 2007 4:51 pm 
Kullanıcı avatarı

cok tesekkür ederim hocam, sagolasin. Bende cok eski bir uzun sap var, onun simdi Tanbura oldugunu ögrendim :)) 23 Perdeli... onunla ufak calismalara basliycam.

Saygilar Sinan

Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 01, 2007 8:00 am 
Kullanıcı avatarı

mrb sinan..armonilerin çok güzel.mümkünse çay zeybeğinin şelpe notasyonunu gönderebilirsen sevinirim.bi kısım notayı çıkardım.vize ve finallerden zaman olmuyo sende bilirsin.saygılar..

Profile bak  

İletiTarih: Per Haz 14, 2007 2:22 pm 

hani emek? İnsan bi görüntülü şelpe örneği koyar ki, insanlar kullansın, öğrensin, bilgiyi saklayın bakalım nereye kadar saklayacaksınız?

Profile bak  

İletiTarih: Cmt Haz 16, 2007 9:15 am 
Kullanıcı avatarı

ejderörünç yazdı:
hani emek? İnsan bi görüntülü şelpe örneği koyar ki, insanlar kullansın, öğrensin, bilgiyi saklayın bakalım nereye kadar saklayacaksınız?

Efendim, şimdi biz 50-60 kişilik bir tarikatız; "Şelpe Dede Tarikatı".
Bu ÅŸelpe tekniÄŸini bizden baÅŸka kimse bilmez bu memlekette.
Atalarımıza, dedelerimize verilmiş sözümüz var, and içtik vakt-i zamanında; sırrımızı mezara götüreceğiz ve kimseyle paylaşmayacağız.
İşte bu sebepten, sonuna kadar saklayacağız sırrımızı, paylaşmayacağız, ahdımız var.
Kusura bakmayın.

Sevgiler,
KAAN

YaÅŸar Kemal

Profile bak  

İletiTarih: Cmt Haz 16, 2007 9:43 am 
Kullanıcı avatarı

kaanka68 yazdı:
ejderörünç yazdı:

Efendim, şimdi biz 50-60 kişilik bir tarikatız; "Şelpe Dede Tarikatı".
Bu ÅŸelpe tekniÄŸini bizden baÅŸka kimse bilmez bu memlekette.
Atalarımıza, dedelerimize verilmiş sözümüz var, and içtik vakt-i zamanında; sırrımızı mezara götüreceğiz ve kimseyle paylaşmayacağız.
İşte bu sebepten, sonuna kadar saklayacağız sırrımızı, paylaşmayacağız, ahdımız var.
Kusura bakmayın.

Sevgiler,
KAAN

ejderörünç; Anladın sen onu! ;)

Profile bak  

İletiTarih: Cmt Haz 16, 2007 2:58 pm 
Kullanıcı avatarı

ejderörünç yazdı:

ejderörünç bilgileri saklayın diyorsunda bu başlıkta yazanları ne olarak gördün anlamadım.yazılanları takdir etmen için sana haftada iki saat şelpe dersi versinler bari :))görüntü kayıtları bölümünde şelpe örnekleri bulabilirsin üstadlardan .

Profile bak  

Ä°leti baÅŸlığı: çay zeybeÄŸi
İletiTarih: Çar Tem 04, 2007 6:13 pm 
Kullanıcı avatarı

çay zeybeğini hala bekliyorum.sinan usta.saygılar.....

Profile bak  

İletiTarih: Çar Tem 04, 2007 9:54 pm 
Kullanıcı avatarı

merhabalar. Elimde şelpeye aktardığım 30 küsür eser var. Hepsini bir kitapta toplamayı düşünüyorum. O yüzden buraya yollayamayacağım. Ancak İstanbulda Beşiktaş Müzik Merkezine uğrarsan gösterebilirim....

Profile bak  

İletiTarih: Pzr Eyl 16, 2007 6:20 am 

meraba ben ahmed arif siteye yeni kaydoldum tanışalım

Profile bak  

İletiTarih: Pzr Eyl 16, 2007 6:46 am 

Hoşgeldin aramıza Ahmet Arif...

Ehlibeyt Aşkıyla,Manaya girdik,

.

Resim

Profile bak  

İletiTarih: Cum Åžub 29, 2008 9:43 am 
Kullanıcı avatarı

sinan hocam mrb.ben şelpe dersi aldım.deşifre edebiilyorum.düzenlemeler yapıyorum.ancak armoniye hiç başlamadım.sadece akor tablarını gördüm.3 lü akorlar sadece...5 li 7 li hatta 9 lu akorları anlatan bi kitap nasıl bulurum.erdal hocanın yeni albümleinde erol hocanun yeni albümlerinde arkadaki pedal (eşilk sesleri) nasıl yazabilir yada yakalrım.nurhan cangalın armoni kitabı yeterlimi yada sizin önereceğiniz bi kitap varmı

Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 36 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

Git: