Sistem saati: Pzr Tem 20, 2008 12:05 am

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 2 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Gani PekÅŸen
İletiTarih: Cmt Åžub 16, 2008 1:28 pm 
Kullanıcı avatarı

Resim

...................................................................................................................................

1961 yılında MALATYA'DA doğdu.İlk ve ortaöğretimi Malatya'da liseyi İstanbul'da tamamladı.1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuar Temel Bilimler Bölümü Türk Bilimler Bölümüne girdi.1986 yılında Teme Bilimler Bölümü Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı'ndan mezun oldu.1986 yılları arasında İ:T:Ü Sosyal Bilimler Enstütitüsü Müzik Bilimleri Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.1987-1990 yılları arasında İ.T.Ü.T.M.D Konservatuarında öğretim elemanı olarak çalıştı.1990-1991 yılından itibaren Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarında sözleşmeli sanatçı öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. E.Ü - D.T.M Konservatuar Ses Eğitimi Bölümünde Türk Müziği Ana Sanat Dalı Başkanlığı görevinde bulundu.(1993-2002). 2002 - 2005 yılları arasında konservatuar müdür yardıncılığı görevi yaptı.Halen Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarında Öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.Konservatuar T.H.M İcra Topluluğu 'nu kurarak İzmir ve İzmir dışıdaki konserde koroyu yönetti.1999-2004 yılları arasında Azerbaycan Bakü Müzik Akademisi'nde doktora eğitimini tamamladı.1983 yıından bu yana yurt içi ve yurt dışında Alevi müziği üzerinde araştırma ve derlemeler yaptı.Konu ile ilgili olarak çeşitli olarak makaleler yazdı,sempozyumlarda bildiriler sundu.Bu araştırmalardan arşiv çalışması olarak Küll adlı müzik lbümünü çıkardı(2007).Ayrıca 1995 yılında Hamburg Almanya,1997 yılında Fransa,1999 yılında Massachussets Eyaleti Boston Amerika'da,2000 yılında Fillandiya'da değişik festivallere ve konserlere katıldı.2003yılından itibaren Ege Üniversitesi Araştırma Projeleri kapsamında '' Anadolu Tahtacılarında Dans,Müzik;çalgı ve Giyim-Kuşam Geleneği '' adlı proje çalışması devam etmektedir.Bilses Vakfı kurucusu üyesi olup,bu vakfın yönetim kurulu başkanlığını sürdürmektedir.Evli ve bir kız çocuk babasıdır.

...................................................................................................................................

Profile bak  

Yeni Sayfa 1
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: Gani PekÅŸen
İletiTarih: Pzr Åžub 17, 2008 6:22 am 
Kullanıcı avatarı

icon_e_smile.gif 1961 dogumlu Fatos...
tesekkür ederim, ellerin dert görmesin icon_razz.gif

Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 2 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi