Sistem saati: Cmt Tem 05, 2008 7:28 pm

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 5 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Loreena Mc Kennitt
İletiTarih: Sal May 22, 2007 11:08 am 
Site Admin

Loreena Mc Kennitt

Resim
http://www.quinlanroad.com/

Çocukluğumda, veteriner olmayı hayal ederdim. Fakat aynen, “En iyi planlar bazen, bir yana itilir” tabirindeki gibi, ben müziği seçmektense, baktım müzik beni seçmiş.
Komşularımızı bilmek isterken, aslında kendimizi tanımak, bilmek istiyoruz. Benim Kelt yolunu seçmiş olmam, sadece bunu yapmış olmak içindir. Hiç şüphesiz, müziğim için, bir başka yol da seçebilirdim.

Resim
"Tutkumun sembolü, aşkın melodisi, ihtirasın titreşimi, duru suyu ile hayatı anlatan sessiz bir göl kenarında görülebilen peri kizinin şarkı söylerken çıkarabileceği ses."
http://www.eksisozluk.com

Resim
DÜNYANIN YEREL ŞARKICISI

Kelt ve dünya müziğinin divası Loreena Mc Kennitt, yeni albümünde Kâtibim’e de yer verdi. Yerelle evrenseli buluşturan hüneri, beklediğimize değdiğini gösteriyor.

Onun müziğini tanımlamak zor aslında. Kimine göre ‘world’, kimine göre ‘new age’, kimine göre ise kendi atalarının kültürü olan Kelt müziğinin bir icracısı. Ama bunların hiçbirinden bağımsız değil, o. Dünyanın farklı kültürlerine, yerel değerlerine yelken açmış, bu kültürel elementlerden yola çıkarak şarkılarına isim veren biri için, bu son derece olağan ve orijinal bir durum. Loreena McKennitt, 1997’de ‘Sırlar Kitabı’nı araladıktan dokuz yıl sonra yeniden karşımızda. Tabii 1999’daki Paris ve Toronto konserleri projesini saymazsak!

STAR DEĞİL, ÇİFTÇİ RUHLU KÖY KADINI

Peki, neden dokuz yıl sustu? Cevap, hayatına yön veren o büyük acıda saklı. 1998’de nişanlısı Ronald Rees’in, iki arkadaşıyla birlikte deniz kazası sonucu boğulması, konser albümünün hazırlıkları sırasında yakalamıştı Loreena’yı. O albümü nişanlısına adamakla kalmayacak, albümün tüm satış gelirini, nişanlısının ismini taşıyan derneğe hibe edecekti. Ama Türkiye hariç.
Türkiye satışından elde edilen hâsılat, 17 Ağustos Depremi’nin yaralarını bir nebze sarabilmek amacıyla Kızılay’a verilmişti.

Loreena McKennitt, Dünyaca ünlü bir vokalist, arpist ve piyanisttir. Özellikle güçlü ve duygulu sesiyle yorumladığı Kelt şarkılarıyla ve ünlü şiirleri Kelt müziğinin yapısına uygun bir biçimde besteleyip seslendirmesiyle tanınır. Ayrıca birçok unutulmuş anonim halk müziğini modern bir anlayışla yeniden diriltmiştir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Loreena_McKennitt

Resim
Loreena Mc Kennitt Konserinden: 33.3 MB 7:18 Dk.

Profile bak  

Yeni Sayfa 1
 İleti başlığı: Re: Loreena Mc Kennitt
İletiTarih: Çar May 23, 2007 10:23 am 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Abi çok güzel görüntüler eline sağlık ...

Resim

Profile bak  

İletiTarih: Çar May 23, 2007 10:49 am 
Site Admin

Gece kaydı yaptığımda, monitörü kapatıp ses aygıtını açık bırakmıştım. Bu konserle uyandım. Bir an düşümde mi dinliyorum diye tereddüt ettim.
Gerçi "en" değişebilir, ama şu ana kadar duyduğum en güzel insan sesi olduğunu söyleyebilirim.

Bir sitede, Show TV'de uzun süre Loreena Mc Kennitt şarkılarının çalındığını okudum. İyi bir Show TV izleyicisi olmam ihtimali var.

Profile bak  

İletiTarih: Çar Tem 18, 2007 9:23 am 
Kullanıcı avatarı

"An Ancient Muse" CD'si gerçekten muhteşem, herkese tavsiye ederim
...

Kuddusi

Profile bak  

İletiTarih: Çar Tem 18, 2007 9:30 am 
Kullanıcı avatarı

Çok teşekkürler ağabey.