Sistem saati: Pts Tem 07, 2008 4:24 am

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: BEDRİ AYSELİ
İletiTarih: Cum Nis 14, 2006 10:18 am 
Editör
Kullanıcı avatarı

"1946 yılında Diyarbakır’da doÄŸdum. İlk ve orta öğrenimimi aynı ÅŸehirde tamamladıktan sonra İstanbul’a göç ettik. MüziÄŸe olan ilgim küçük yaÅŸlarda baÅŸlamıştı. Lise yıllarında İstanbul’da rahmetli Sadi Yaver Ataman’dan nota, usul ve makam dersler almaya baÅŸladım. Daha sonra İstanbul Belediye Konservatuarına iki yıl müddetle devam ettim. Bu sayede müzik bilgimi daha da kuvvetlendirdim. 1970 yılında İstanbul Radyo evi imtihanını kazanarak sanatçı olarak girdim. Aynı tarihlerde İstanbul DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesine devam ediyordum. Üniversite yıllarımda ilk plak çalışmamı yaptım. 1975 yılında DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesini baÅŸarı ile bitirdim. Daha sonra vatani görevimi Kıbrıs Girne Askeri Hastanesinde diÅŸ hekimi olarak yaptım. AskerliÄŸim bittikten sonra İstanbul’a döndüm. DiÅŸ HekimliÄŸi muayenemi İstanbul’da açtım. Doktorluk, radyoevi ve müzik çalışmalarımı birlikte sürdürdüm. Radyoevinde rahmetli Nida Tüfekçi, Tuncer İnan ve Yücel PaÅŸmakçı gibi hocalarla çalıştım ve onlardan çok büyük destek gördüm. 17 adet 45’lik plak, 4 adet long play (uzun çalar) ve 8 adet kaset çalışmam oldu. Evliyim UÄŸur ve Ceylan isminde iki çocuÄŸum var. Halen müzik çalışmalarımı Kültür Bakanlığı sanatçısı olarak sürdürmekteyim."

Profile bak  

Yeni Sayfa 1
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

Git: